ФБР арестува американец, планирал смъртта на Обама

ФБР арестува американец, планирал смъртта на Обама
Източник: www.cross.bg
A A+ A++ A

 

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) арестува жител на щата Масачузетс заради намерението му да убие президента Барак Обама. 40-годишният Джоузеф Гаргюло имал и незаконен арсенал от огнестрелно и хладно оръжие, предаде БГНЕС.

Той имал намерение да се възползва от неотдавнашния отпуск на държавния глава на остров Мартас Винярд в щата Масачузетс, предаде „Фокс нюз”.

Телевизионният канал се позовава на документи на ФБР, с които разполага. Според тях американецът бил арестуван на 27 август и по време на обиска в къщата му били открити оръжия и боеприпаси, взривни вещества, електрошоково оръжие, както и ловни ножове.

Гаргюло публично обявявал, че иска да убие президента на САЩ, ако му се удаде възможност по време на почивката на Обама в голф курорта на острова. Според ФБР американецът неведнъж заплашвал да се разправи със служителите по сигурността на САЩ и мюсюлманите.

ФБР получило насочваща информация за Гаргюло и го наблюдавало от юли. Амеръканецът употребявал редовно стероиди и се намирал в потиснато душевно състояние. Следователите предполагат, че той е живеел в собствен свят и вярвал в скорошното и неотвратимо въвеждане на военно положение в САЩ.

Американското президентско семейство Обама почива по традиция в къща под наем в баровския курортен остров Мартас Винярд.

#ФБР #Масачузетс #Барак Обама #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници