Тръпм се отрече от думите си, не искал да депортира принудително мигранти

Тръпм се отрече от думите си, не искал да депортира принудително мигранти
A A+ A++ A

 

Кандидат президентът Доналд Тръмп не призовава към принудителна депортация на нелегалните мигранти, съобщава БГНЕС.

Тези пояснения направи пред телевизия Си би ес шефката на предизборната му кампания Келиен Конуей.

„Той говори не за принудителна депортация, а за това, че трябва да бъдем честни и хуманни. Но че трябва да бъдем честни и към американците, които си търсят работа“, изтъкна тя. По думите й Тръмп иска да разреши проблема с мигрантите „хуманно и справедливо“, но „той не желае да им наврежда“. За разрешаването на този проблем кандидатът на Републиканската партия им предлага „да узаконят пребиваването си“ (в САЩ), уточни мениджърката.

В отговор на въпроса дали при победа Тръмп ще започне да гони нарушителите от страната, Конуей отбеляза, че в момента в САЩ има ведомства, които вършат тази работа. Тръмп „иска да гарантира, че законът се изпълнява и че това се прави честно, хуманно и ефикасно“.

По-рано милиардерът заявяваше, че при избирането му за държавен глава смята да депортира хиляди чужденци, попаднали в САЩ по незаконен начин и замесени в закононарушения на територията на страната. Тръмп обяви също, че планира да въведе специална електронна система за следене на влизащите в страната чужденци, за да може при нарушения на визовия режим те „бързо да бъдат депортирани“ в страните си. 

#кандидат президент #Доналд Тръмп #нелегални мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници