30 000 лв. за ободряващи напитки на надзирателите в цялата страна

30 000 лв. за ободряващи напитки на надзирателите в цялата страна
Нова телевизия
A A+ A++ A

 

Държавата ще отдели едва по около шест хиляди лева на месец, за да осигури кафе, чай, безалкохолни и други ободряващи напитки за надзирателите в цялата страна. Това става ясно от обществена поръчка, обявена от Главна дирекция “Изпълнение на наказанията”, информира Нова телевизия.

Общата стойност на поръчката е малко над 30 000 лв., с ДДС, а срокът за изпълнение пет месеца. Поръчката е повече от скромна, като се съпостави със състава на дирекцията, заради това вероятно право на ободряващи напитки ще имат само нощните смени.

Фирмата-изпълнител трябва да осигури доставка на продуктите в цялата страна - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол, Бобов дол, Белене и Бойчиновци.

От документацията на обществената поръчка става ясно още, че при нощните смени надзирателите най-често се тонизират с разтворимо кафе – три в едно, защото ръководството на ГДИН е поръчало 50 000 пакетчета. За надзирателите ще има и мляно кафе – 30% арабика и 70% робуста – общо 30 килограма. Поръчани са и едва 285 опаковки чай, като се залага основно на билковия. Едва около 12 000 газирани безалкохолни напитки ще получат надзирателите, които изпълняват нощни смени за период от пет месеца. Изрично е посочено, че газираните напитки не трябва да съдържат таурин, т.е. от доставката отпадат високоенергийните напитки.

Количеството трапезна и минерална вода също не е много голямо – 2000 бутилки от по 1,5 л. и 5000 бутилки по 0,5 л. За сметка на това освен 25 000 пакетчета с обикновена захар, дежурствата ще бъдат подсладени и с още 14 100 пакетчета кафява захар.

Изборът на изпълнител ще стане на основание предложена “най-ниска цена”.

#кафе #чай #безалкохолни напитки #надзирателите #обществена поръчка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »