Румънка с "Ауди" помете двама еколози в Кресненското дефиле

Румънка с "Ауди" помете двама еколози в Кресненското дефиле
Източник: www.actualno.com
A A+ A++ A

 

По предварителна информация алпинистът Боян Петров и екологът Андрей Ковачев са двамата, блъснати от автомобил в Кресненското дефиле днес, предаде БГНЕС.

Двамата еколози са броели прегазените животни на ГП- Е79, където трябва да мине и ЛОТ 3.2 на АМ „Струма”. Целта на двамата била да докажат, че единственият вариант за строеж на автомагистралата през защитените територии, е строителството на тунел, както настоява и ЕК.

Катастрофата стана към 11.20 ч. по-рано днес в района на Османска чешма на входа на дефилето, на 50 м след свлачището, което се укрепва с мрежи и в момента по него не се работи. По неизясни обстоятелства лек автомобил „Ауди” с италианска регистрация блъска двамата еколози на ГП Е 79 в Кресненското дефиле.

Първоначалната информация бе, че двамата ранени са работници от потно-поддържаща фирма. Водачът на лекия автомобил е 27-годишна румънска гражданка, която пътувала в посока Кресна, в началото на лява крива се отклонява на дясно и блъска двамата на банкета. Единият от тях е изхвърлен зад 40-сантиметрова подпорна стена. Двамата пострадали са приети в спешното отделение на болницата в Благоевград.

Пострадалите са на видима възраст 40-45 години. В момента се установява тежестта на травмите. 

 

 

#Боян Петров #Андрей Ковачев #Кресненското дефиле #Струма #Ауди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници