Младите се чувстват повече граждани на света, отколкото жители на родната си страна

Младите се чувстват повече граждани на света, отколкото жители на родната си страна
A A+ A++ A

 

Националистите като Доналд Тръмп имат попътен вятър в последно време. Но сред младите, които взимат решения, консервативното мислене не може да пусне корени. Според проучване те виждат себе си като граждани на света - с едно изключение, пише германското издание Der Spiegel. За това информира Агенция "Фокус".

Изследване на Световния икономически форум, проведено сред 26 хил. души от 180 страни, показва, че мнозина на възраст между 18 г. и 35 г. не се идентифицират на първо място с националната държава. Цели 36 % от участвалите в анкетата разбират себе си като граждани на

 

Националистите като Доналд Тръмп имат попътен вятър в последно време. света. За първи път на второ място попадат тези хора, за които националната държава все още е от първостепенна важност за определянето им, а на трето място са тези, за които основен критерий е религията. С най-силни глобални настроения са хората на възраст между 20 г. и 30 г., които се отличават с предприемаческа и социална ангажираност.
Заключенията от проучването показват обаче, че националната държава не е остаряла навсякъде като критерий за самоопределяне: в Източна Азия и Тихия океан всеки втори на първо място се чувства като гражданин на собствената си страна. И обратно - като гражданин на света се определя един от всеки петима.

#Женева #млади хора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници