За първи път от 11 години насам в Япония връхлита толкова мощен тайфун

За първи път от 11 години насам в Япония връхлита толкова мощен тайфун
A A+ A++ A

 

Мощният тайфун, който вилнее край Токио през днешния ден, е първият от 11 години насам, засягащ гъсто населен район на Япония. Бурята принуди властите временно да затворят главно градско летище, а над 500 полета в цялата страна бяха отменени.

Тайфунът Миндуле достигна бреговете на Япония половин час след полунощ край град Татеяма, 80 км югоизточно от Токио, съобщи японската метеорологична агенция.

Поривите на вятъра достигат до 144 км/ч. Днес по обед тайфунът е наближил Фукушима, северно от Токио, и се придвижва в посока север-североизток със скорост 35 км/ч, предупреждават местните метеоролози.

Общо 30 души са ранени до момента в следствие от бурята, съобщи държавната телевизия на Япония NHK. Повечето от нараняванията не са сериозни.

Метеоролозите предупреждават още населението да се отнася с повишено внимание към свлачища, повишаване на речните нива, силни ветрове и опасно вълнение.

Метеорологичната агенция на страната съобщава още, че това е първият тайфун от 11 години насам, който нанася директни щети от морето по столицата Токио и нейния регион.

#Токио #тайфун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници