СМГ взе 20 златни медала от Международно състезание в Тайланд

СМГ взе 20 златни медала от Международно състезание в Тайланд
Източник: smg.bg
A A+ A++ A

Ученици от Софийската математическа гимназия (СМГ) спечелиха най-голямото отличие в Международното състезание по математика в Тайланд. Децата от възрастовата група до 13 и половина години взеха наградата „Шампион в генералното класиране" измежду всички 70 отбора от 29 държави, предаде БНТ.

Талантливите българчета завоюваха 20 медала, от който 10 златни, три сребърни и 7 бронзови. В олимпиадата взеха участие 35 ученици от пет български училища. 

"Достойно беше представянето и на другите отбори от България. От Математическата гимназия във Варна, в Бургас, от 125-о училище и частната математическа гимназия и това трябва да ни радва", каза директорът на математическата гиманзия Антоний Стоянов.

Голяма част от учениците не се явяват за първи път на такова състезание и вече са завоювали по няколко медала. 16-годишният Борислав, който решава задачи с удоволствие е печелил медали на всички състезания, на които се е явявал до сега. 

"Определено ще продължа да се занимавам с това, защото ми носи наслада и обичам да побеждавам заедно със съотборниците си", каза възпитаникът на СМГ. 

Учениците очакват следващите състезания и са категорични, че ще продължат да търсят вярното решение на всяка задача.

#СМГ #Борислав

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници