В Силистра заловиха ало-измамници

В Силистра заловиха ало-измамници
A A+ A++ A

Двама мъже, заподозрени в съпричастност към телефонни измами, са задържани от полицията в Силистра, съобщава Дарик нюз. Те са заловени в петък привечер, когато служител на Областната дирекция на МВР забелязал след село Айдемир такси със сливенска регистрация. При проверката в автомобила са установени двама мъже от Сливен - на 56 и 46 години, и двамата с предишни криминални прояви.

Те са съпричастни към извършване на телефонни измами, изяснено е от полицията. По-възрастният бил нает за шофьор от другия, който изпълнявал ролята на куриер не само на територията на Силистра, а също и в областите Хасково, Шумен, Сливен, Търговище и Русе. Двамата били отседнали в хотел в Силистра предния ден, когато получените сигнали за опити за телефонни измами са 16. Изяснява се произходът на средствата за разходите, които са направени от арестуваните, както и на парична сума, намерена у по-младия мъж, който е безработен.

Проучва се самоличността и на други хора, съпричастни по случая. Образувано е досъдебно производство по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс.

#ало-мошеници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници