„Ало-измамници“ с европейски „репертоар“

„Ало-измамници“ с европейски „репертоар“
Схемите, които използват телефонните измамници, се изтъркаха, затова те измислят нови или допълнения към старите. Снимка: forum.sliven.net
A A+ A++ A

„Схемите, които използват телефонните измамници, се изтъркаха, затова те измислят нови или допълнения към старите“, обясняват полицаи пред в. „Труд“.

Бизнесът на „ало-мошениците“ продължава, като те използват всякакви актуални теми. Най-новият сценарий на измамниците е „европейски“, предупредиха от полицията във Варна.

Там вече работят по няколко жалби на пенсионери, станали жертва на мними служители от Европейската комисия.

Мошениците звънят по телефона и обясняват, че ЕС е създала специална програма за повишаване на дереджето на българските пенсионери. По нея всеки възрастен човек щял да получи двойно повече от сумата, която има в наличност в момента.

Само трябвало да приеме представителя на Европа вкъщи и да му покаже банкнотите и той да ги опише. Подмамените старци приемали вкъщи добре облечен мъж, черпели го с кафе и сладки, а той описвал парите и попълвал формуляри с името и ЕГН-то на пенсионера.

На тръгване казвал да чакат, докато сумата се получи по банков път. Щом си заминел, се оказвало, че докато брои и описва банкнотите, измамникът ги е заменил с нарязани хартийки.

#измамници #ало-мошеници #пенсионери #ЕГН #банкноти #банков път

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници