Полицаите в Австралия подложени на сексуален тормоз

Полицаите в Австралия подложени на сексуален тормоз
A A+ A++ A

 

Почти половината от жените, които са на работа в австралийската федерална полиция, признават, че са били обект на сексуален тормоз на работното място, сочи доклад, в който се призовава за спешни промени, съобщава БГНЕС.

В документа за състоянието на работната среда във федералната полиция се казва също, че над 60% от служителите – и мъже, и жени, се оплакват от малтретиране.

Проучванията за доклада показват, че 46% жените и 20% от мъжете разкриват, че са били сексуално тормозени през последните пет години.

Посочва се, че тези данни са двойно по-високи от средните в национален мащаб.

66% от жените и 62% от мъжете в полицията признават, че са били малтретирани.

В доклада се критикува и начинът за подаване на оплаквания за тормоз. Подчертава се, че мнозина се въздържат да огласят какво им се е случило, за да не пострада кариерата им и да не бъдат изолирани, но и защото не вярват в поверителността.

Жените се оплакват също, че им е много трудно да се впишат в мъжките колективи и да трябва да се съобразяват с наложила се култура на „доказване”.

Проучването в полицейската практика последва няколко разследвания в австралийските въоръжени сили, разтърсени от твърдения за сексуален тормоз и жестоки ритуали за „посвещаване на новобранците” през последните години.

#Австралия #полицаи #малтретиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници