Почина братчето на спасеното в Алепо сирийче

Почина братчето на спасеното в Алепо сирийче
Източник: bg.time.mk
A A+ A++ A

 

Братчето на Омран, сирийчето, чиято снимка с окървавено и покрито с прах лице обиколи света, почина от раните си, предаде АФП, позовавайки се на Сирийския център за наблюдение на правата на човека, предаде БГНЕС.

Десет годишният Али Дакниш бе тежко ранен по време на същата бомбардировка като Омран на 17 август в Алепо, потвърди НПО, уточнявайки, че бащата на децата е загинал при нападението.

Снимката на 4-годишния Омран, ранен при въздушна атака, потресе хората. Тя бе споделена от милиони потребители в Мрежата и зае първите страници на световния печат. Момченцето бе наречено „символ на страданията в сирийската война“.

УНИЦЕФ отправи настоятелен призив да бъде сложен край на „кошмарния живот“ на децата в Алепо. Децата плащат цената на сирийския конфликт - категоричен е детският фонд на ООН. Според доклад на УНИЦЕФ една трета от сирийските деца подобно на Омран познават само войната и са израснали в условия на насилие, страх и откъсване от корените. Конфликтът е засегнал близо 8,4 милиона сирийски деца или 80% от тях, независимо дали все още са в Сирия или са напуснали страната. От март 2011 г. досега в резултат на военните действия в Сирия са загинали повече от 290 000души. /БГНЕС

#УНИЦЕФ #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници