Рекордна посещаемост на музея Metropolitan в Ню Йорк

Рекордна посещаемост на музея Metropolitan в Ню Йорк
Източник: fanparty.ru
A A+ A++ A

 

От средата на миналата година до края на месец юни 2016 година Metropolitan Museum of Art (Met), Ню Йорк е бил посетен от рекордните 6.7 милиона души, съобщава БГНЕС.

От тях, 59% са от Северна Америка, а останалите 41% са чужденци от 190 страни. Независимо от това обаче музеят започна финансово преструктуриране, което засегна основно административната политика на институцията – беше прекратен приема на нови сътрудници и бяха съкратени 100 души от щатния персонал.

В края на миналия месец бяха прекъснати договорите на 50 служители, които получиха парични обезщетения. Очаква се да бъдат съкратени 5% от кураторите и реставраторите, а административният персонал ще бъде намален с 15-20%. Според Данеил Вайс, президент на Metropolitan Museum of Art, тези реформи не би трябвало да доведат до понижаване на стандартите на музейната дейност.

Независимо от бюджетния дефицит, който достигна 10 млн. долара, директорът на музея – Томас Кембъл отрича институцията да се намира в криза и уточни, че в дългосрочна перспектива финансовото им положение е устойчиво.

Проучването сочи, че най-посещаваните изложби през 2016 г. в музея са били „China: Through the Looking Glass”, чиито образци привлякоха интереса на 815 хил. души; експозицията „Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”, която досега е разгледана от над 540 хиляди посетители; и изложбата „Transitional Object (PsychoBarn)” на Корнелия Паркър, видяна от над 340 хиляди души. 

#Северна Америка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници