Евродепутат: Ако Македония е бивша югославска, Гърция е бивша отоманска република

Евродепутат: Ако Македония е бивша югославска, Гърция е бивша отоманска република
Според него името на Македония е едно и по този въпрос позицията на Европейския парламент е много ясна. Снимка: pentapolitica.nl
A A+ A++ A

Холандският евродепутат Йоханес ван Баален призова международната общност да окаже натиск върху властите в Атина да признаят името на Македония.

„След като за Гърция не може да се използва името Бивша отоманска република, тогава и за Македония не трябва да се използва термина Бивша югославска република“, заяви евродепутатът в началото на срещата си с македонския министър на външните работи Никола Поповски, предаде БГНЕС.

Според него името на Македония е едно и по този въпрос позицията на Европейския парламент е много ясна. Гърция не може непрекъснато да се противопоставя на международните правила.

Холандският евродепутат смята, че международната общност трябва да извърши натиск върху властите в Атина за признаването на конституционното име на Република Македония.

Той призова и за вдигането на гръцката блокада срещу Македония. В същото време Йоханес ван Баален поиска и македонското правителство да има конструктивен подход в спора за името на страната.

#евродепутат #Гърция #Македония #име

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници