Публикуваха се нови документи на американските демократи

Публикуваха се нови документи на американските демократи
A A+ A++ A

 

Хакерът с псевдоним Гъсифер 2.0 пусна в мрежата нова партида документи, откраднати при взлома на Демократическата партия на САЩ, съобщава „Politico”. Новината предаде БГНЕС.

„Това са документи на комитета по изборите за Конгрес, които се отнасят до Флорида: материали, бележки, брифинги, досиета и др. Можете да видите за кого да гласувате. Изглежда, че първичните избори за Конгреса също се превръщат във фарс”, цитира изданието заявлението на хакера.

Информацията е за избирателната кампания в няколко окръга на щата Флорида. От материалите се вижда каква е стратегията на партията за победа, включително и съветът „да се засили подкрепата у афроамериканското население по време на първичните избори в Орландо”, посочва Politico.

По-рано хакерът Гъсифер 2.0 разпространи телефонните номера на демократите от Камарата на представителите.

Стана известно също, че киберпрестъпници са проникнали в документацията на Националния комитет на Демократическата партия и в предизборните щабове на демократите в Конгреса.

Изтичането на електронна кореспонденция на партийното ръководство, публикувана от „Уикилийкс”, доведе до оставката на председателя на Националния комитет на Демократическата партия Деби Васерман-Шулц.

От документите се вижда, че по време на първичните избори партийният апарат открито е подкрепял Хилари Клинтън за сметка на опонента й Бърни Сандърс.

#хакер #нови документи #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници