Управляващ и Сертифициращ орган на териториалното сътрудничество отговарят на критериите за контрол

Управляващ и Сертифициращ орган на териториалното сътрудничество отговарят на критериите за контрол
A A+ A++ A

 

Главна дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ към Министерство на регионалното развитие и благоустройството окончателно е определена за Управляващ орган на програмите за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ с Решение на Министерския съвет, съобщава БГНЕС.

Това са Интеррег - ИПП България – Сърбия 2014-2020, Интеррег – ИПП България – Турция 2014-2020 и Интеррег – ИПП България – Македония 2014-2020 г., съобщиха от МРРБ.

Съгласно решението Дирекция „Национален фонд“ към Министерство на финансите е определена за Сертифициращ орган по програмите.

Решенията са взети след извършени одити за акредитация от Независимия одитен орган. Проверките установиха, че определените Управляващ и Сертифициращ орган отговарят на критериите, свързани с вътрешната среда за контрол, управлението на риска, дейностите за управление и контрол, и мониторинга в съответствие с Регламент (ЕС) 1303/2013. Получаването на акредитация дава възможност на Управляващия орган да изготвя искания за възстановяване на средства от Европейската комисия.

Трите програми са част от общо 12-те програми на ЕС за териториално сътрудничество, в които България участва през програмен период 2014-2020 г. Програмите са с общ бюджет от 83,2 милиона евро и имат за цел да подпомогнат развитието на трансграничните региони в областта на туризма, подобряване състоянието на околната среда, превенция срещу рискови събития, подобряване на икономическото развитие и насърчаване на сътрудничеството в сферата на образованието и квалификацията сред младите хора.

#Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници