Световният елит по ММА е в „Арена Армец” през септември

Световният елит по ММА е в „Арена Армец” през септември
Източник: cageside.ru
A A+ A++ A

 

На 24 септември България ще бъде домакин на една от квалификации за заключителния турнир по ММА Abu Dhabi Warriors. Столичната „Арена Армеец” ще събере най-елитните бойци в света, които ще си оспорват място за финалната надпревара в Абу Даби. За това призна председателят на БФ по ММА Станислав Недков-Стъки, съобщи БГНЕС

„Ще организираме най-голямото ММА събитие за годината в България. Това ще позволи на родните ни състезатели да премерят силите си с най-големите имена в спорта и да бъдат забелязани от световните промоутъри и организатори на ММА турнири. Досега развивахме предимно аматьорското направление във федерацията, за да привлечем повече млади хора, но вече ще обръщаме повече внимание и на професионалистите. Ще развиваме равностойно и двете направления. Само за една година членовете на БФ ММА, индивидуални и клубове, се увеличиха 4 пъти”, каза Недков.

В същия ден на световната квалификация ще се проведе и държавното първенство по ММА, което ще определи българските участници на Европейското първенство тази есен в Прага. На самата квалификация ще се играят 6 срещи по ММА и 4 срещи по муай тай. Две от срещите са с български състезатели, на които ще се даде възможност да продължат напред към финалната вечер в Абу Даби на 22 ноември.

#ММА #„Арена Армеец” #БФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници