ГЕРБ сваля политическото си доверие от кмета на "Младост", искат оставката й

ГЕРБ сваля политическото си доверие от кмета на "Младост", искат оставката й
A A+ A++ A

 

Изпълнителната комисия на ГЕРБ сваля политическото си доверие от кмета на столичния район "Младост" д-р Цвета Авджиева, съобщи НОВА телевизия. Партията призовава Авджиева да подаде оставка от поста.

Причината - липсата на адекватни мотиви в процедурите по одобрението и разрешението за строеж в междублоково пространство, посочват от ГЕРБ.

Припомняме, че жители на "Младост" излязоха на протест преди седмица. Те се обявиха против застрояване на зелените площи между блокове 21 и 19. Мястото вече е заградено, а строителните дейности са започнали, пише БГНЕС. Живеещите там са притеснени, че децата им няма да има къде да играят и подозират, че строителството е незаконно.

Решението на Изпълнителната комисия е взето, след като кметът на София Йорданка Фандъкова е запознала министър-председателя и председател на ГЕРБ Бойко Борисов с всички факти, свързани със случая. 

По заповед на Фандъкова в момента тече пълна проверка на всички процедури и решения, които се отнасят до терена от реституцията му през 2003 г. насам и строителството е спряно.

В началото на миналата седмица на среща с граждани от "Младост 1" Фандъкова е поела личен ангажимент да се намери трайно решение за запазване на детската площадка и зеленото пространство при бл. 19, 20 и 21.

По заповед на кмета главният архитект на София ще направи проверка и доклад за всички случаи на частни имоти, които се намират в обособени междублокови пространства на територията на район "Младост".

#ГЕРБ #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници