Против превъртането на километража се обявиха автотърговци в Русия, искат санкции

Против превъртането на километража се обявиха автотърговци в Русия, искат санкции
A A+ A++ A

 

Сдружението "Руски автомобилните дилъри" (РОАД) възнамерява да предложи на следващия парламент законопроект, с който ще бъде въведена наказателна отговорност за връщане назад на километражите на автомобилите, съобщава БГНЕС.

Търговците искат отговорност и за незаконни намеси в скоростомера, става ясно от споделеното пред вестник „Известия” от президента на сдружението Владимир Моженков.

Купуването на автомобил с неистински данни за пробега, според Моженков, става причина за неподходящ избор на вида на поддръжка, което в крайна сметка може да доведе до пътен инцидент.

Според "Известия" РОАД готви и стартиране на информационен ресурс "Национална база данни за автомобилите”. С негова помощ ще стане възможно да се проследи историята на експлоатацията на автомобила. В тази база данни ще има информация за модела на превозното средство, годината на производство, броя на собствениците, броят на плановите технически обслужвания, гаранционни ремонти, застрахователни събития, ремонтиралите колата сервизи.

В тази база данни ще може да се разбере дали автомобилът е заложен, платени ли са всички вноски, както и друга банкова информация.

Предполага се, че за всеки автомобил ще се вписват и данни за изминатите километри във всеки етап от неговия живот, особено при появяването на колата при търговците.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници