Турция разглежда възможността за закриване на границата със Сирия

Турция разглежда възможността за закриване на границата със Сирия
БГНЕС
A A+ A++ A

Москва и Анкара започнаха тристранни преговори за Сирия с участието на разузнавачи, военни и дипломати. Преговорите са последица от историческата среща между президентите Путин и Ердоган на 9 август в Санкт Петербург.

„Ние, естествено, повдигнахме въпроса за закриването на сирийско-турската граница, за да бъде спрян потокът от терористи и оръжия. По този начин джихадистите ще бъдат лишени от всякакъв вид съдействие отвън“, отбеляза руският депутат Виктор Водолацки, който е зам.-председател на комитета за отбрана в Държавната дума. По думите му този въпрос има пряко отношение към националната сигурност на самата Русия.

"От своя страна ние може да представим на турската страна спътникови снимки на местата, през които минава трафика на оръжия и бойци", добави депутатът.

В тази връзка "Известия" добавя, че турската страна вече разглежда възможността да запечата границата със Сирия.

„Турските преговарящи – както дипломати, така и военни – нямат фактически поле за маневри. Заедно с това те самите, съдейки по всичко, са настроени за преодоляване на спорните въпроси. Нашето условие за затваряне на границата със Сирия те ще бъдат принудени да изпълнят“, отбеляза на свой ред Игор Морозов от комитета по външна политика на Съвета на федерацията, горната камара на парламента. 

 

#Турция #Сирия #Русия #Реджеп Ердоган #Владимир Путин #граница #закриване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници