Повече от половината новородени в САЩ са цветнокожи

Повече от половината новородени в САЩ са цветнокожи
За първи път родените в Съединените щати деца на хора от расови и етнически малцинства са над половината от общия брой родени деца. Снимка: essence.com
A A+ A++ A

За първи път родените в Съединените щати деца на хора от расови и етнически малцинства са над половината от общия брой родени деца.

Наред с това демографският прираст сред имигрантското население, който десетилетия наред бе стремителен, сега бележи забавяне, предаде БТА, позовавайки се на световните агенции.

Резултатите от преброяването през 2011 г. открояват съществени промени в расовия състав на нацията и продължителни ефекти от слабата икономика.

Като цяло продължава тенденцията на прираст в малцинствата, особено сред испанскоезичното население.

Но годишният темп на прираста при говорещите испански език и при хората от азиатски произход рязко е спаднал до 2% миналата година - близо два пъти по-нисък, отколкото през 2000 г. и най-ниският за повече от десет години. Прирастът сред чернокожото население остава непроменен - 1 процент.

Експерти посочват, че пикът в прираста на испанскоезичното население е преминал поради дългосрочното намаляване на имиграцията.

#САЩ #деца #новородени #бебета #етнически малцинства #преброяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници