Зад опитите на украинските власти да извършат терористични атаки в Крим стои САЩ

Зад опитите на украинските власти да извършат терористични атаки в Крим стои САЩ
БГНЕС
A A+ A++ A

В  повишена бойна готовност са всички подразделения по границата с Крим и линията на стълкновението в Донбас, това нареди украинският президент Петро Порошенко.

Той обяви това на страницата в Туитър след съвещание с ръководствата ни силовите ведомства.

Решението му идва след няколкото инцидента по границата с Крим. Руското разузнаване съобщи на 10 август за задържането на група украински диверсанти в района на кримския град Армянск, а също за предотвратени терористични актове, подготвяни от разузнавателното управление на украинската армия. Цел на тези терористични актове са били важни елементи от инфраструктурата и обекти от жизнена важност за полуострова. При задържането на диверсантите и терористи загинаха двама руски военнослужещи. На мястото на боя бяха открити 20 самоделни взривни устройства с обща мощност 40 кг в тротилов еквивалент, боеприпаси, противопехотни и магнитни мини, гранати и специални оръжия, които са на въоръжение в украинската армия.

Руският президент Владимир Путин окачестви като глупав и престъпен опита за диверсия на украинските спецслужби в Крим. Според него украинската страна е подготвяла терористични актове в Крим, той заяви също, че при тези условия е безсмислено да се организират среща на върха на „нормандската четворка“ (Франция, Германия, Русия и Украйна).

Франция и Германия трябва да изискват от Украйна гаранции за отказ от силови действия спрямо руския Крим и Донбас, за да продължат срещите в „нормандския формат“, настоя на свой ред сенаторът Константин Косачьов, който оглавява Комисията по външната политика в Съвета на федерацията.

Ръководителят пък на Крим Сергей Аксьонов заяви, че зад опитите на украинските власти да извършат терористични атаки в Крим стои Държавният департамент на САЩ.

 

Източник: ТАСС

#Крим #терористични #граници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници