Германци ще бъдат лишавани от гражданство

Германци ще бъдат лишавани от гражданство
БГНЕС
A A+ A++ A

От германско гражданство ще бъдат лишавани германци, които се сражават на страната на терористични групировки, заяви федералният вътрешен министър Томас де Мезиер.

До момента около 820 души са заминали от ФРГ, за да се сражават в джихадистки групи в Сирия и Ирак, по данни на германските тайни служби.

Тъй като един от всеки трима бойци се е върнал в Германия, растат страховете за това, което тези хора могат да предприемат на европейска земя.

Министър Де Мезиер оповести и планове за депортиране на заподозрени чужденци въз основа на това, че са „заплаха за обществената сигурност”. По ускорена процедура ще бъдат депортирани и бежанци, които са лъгали относно личните си данни и са извършили други нарушения.

Вътрешният министър съобщи също, че ще бъдат разкрити нови 4 600 щатни бройки за полицаи, а до 2020 година средствата, отпускани за укрепване на сигурността, ще се увеличат с 2 милиарда евро.

Новите мерки бяха оповестени след двете терористични атаки през юли в южната провинция Бавария.

На пресконференцията си министър Де Мезиер каза също, че до началото на 2017 година ще бъде създадена нова специална служба за борба с кибер престъпността с 400 служители. Новото звено ще се нарича Централна служба по информационните технологии в сферата на сигурността.

#гражданство #терористи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници