Сайтовете на BBC за Олимпийските игри в Рио са базирани на българска технология

Сайтовете на BBC за Олимпийските игри в Рио са базирани на българска технология
Източник: pulse.com.gh
A A+ A++ A

Уебсайтовете BBC Sports и Olympics 2016 на британската медийна група BBC, които отразяват започналите в събота Олимпийски игри в Рио Де Жанейро, са базирани на технология на българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст“, съобщиха от компанията, пише economy.bg.

Системата, базирана на семантичното хранилище GraphDB на „Онтотекст“, улеснява обогатяването, както и достъпа до свързано съдържание за спортния форум, който ще продължи до 22 август.

Технологията вече доказа своите предимства при динамичното публикуване на съдържание на сайта, отразяващ предишните летни Олимпийски игри в Лондон през 2012, както и отделни уебсайтове, посветени на европейски и световни първенства по футбол. Концепцията за свързани данни и свързано съдържание е в основата на информационната архитектура на BBC и „Онтотекст“ е техният предпочитан доставчик на решения за свързани данни още от 2008 година насам, уточняват още от компанията. 

„Онтотекст“ е един от водещите разработчици на решения в областта на семантичните технологии. Компанията има дългогодишна експертиза в областта на издателския и медиен бизнес, а сред клиентите ѝ в този бранш освен BBC, са още Press Association, Euromoney и др. 

„Онтотекст“ е част от групата на „Сирма Груп Холдинг“ АД.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници