ИД ще се насочи към цивилни граждани

ИД ще се насочи към цивилни граждани
A A+ A++ A

Ако Ислямска държава започне да губи в Близкия изток това ще доведе до пренасочването й към нападения срещу цивилни граждани. Това заяви в интервю за чешката телевизия американският журналист Сиймор Хърш.

По думите на Хърш най-страшното предстои като следваща фаза в развитието на кризата, свързана с джихадистката групировка. Според американския журналист Европа трябва да се поучи от британците, които успяха да се справят с атаките от страна на Ирландската републиканска армия (ИРА).В Сирия вече няма умерена опозиция, допълни той. Според неговото мнение джихадистите се стремят към налагането на шариата и доколко те ще получат контрол върху Сирия това би имало голямо значение за тях.

Турция играе двойна игра по оценката на Хърш, предупреждавайки за последиците от руско-турските отношения. Той припомни, че Москва на няколко пъти изнесе доказателства, които засягат търговията с петрол между Турция и екстремистите от ИД. Що се отнася до провалилия се опит за преврат в Турция Хърш отхвърля твърденията, че Западът е подкрепял превратаджиите. “Турция е съюзник, член на НАТО, използваме нейните военновъздушни бази. Не виждам причините за преврат, но пък никога не се знае какво може да направи ЦРУ”, добави Хърш, който се занимава с разследване на подробностите около провалилия се опит за преврат. Неговото мнение е, че обвиненията, че зад планирането на пуча стои ислямският проповедник Фетхуллах Гюлен, който живее в САЩ, са неверни и смята, че акцията е на среди от турската армия.

 

Източник: БГНЕС

#нападения #граждани #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници