Отложиха делото срещу Ратко Младич за неопределено време

Отложиха делото срещу Ратко Младич за неопределено време
70-годишният Ратко Младич е обвинен в геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления по време на войната в Босна. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Делото срещу бившия военен лидер на босненските сърби Ратко Младич беше отложено за неопределено време, след като съдиите от Трибунала в Хага решиха да замразят изслушването на първия свидетел на обвинението, предвидено първоначално за 29 май.

„Делото беше отложено за неопределено време. Камарата реши да замрази началото на представянето на доказателствата на обвинението“, заяви съдия Алфонс Орие във втория ден от делото на Ратко Младич, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Съдията увери, че съдът ще съобщи веднага щом е възможно датата на възобновяване на съдебните заседания, и посочи „нередности“ в предаването на защитата на документи на бюрото на прокурора.

Те трябвало да позволят на защитата да се подготви за делото, което започна в сряда.

Под претекст, че не е готова за делото, защитата на 70-годишния Ратко Младич поиска в понеделник от съдиите да отложат с шест месеца началото му.

Прокуратурата отговори в документ, публикуван в сряда, че не е против отлагане на представянето на доказателствата на обвинението.

Арестуван на 26 май 2011 г. в Сърбия, след като се укрива 16 години от международното правосъдие, Ратко Младич е обвинен в геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления по време на войната в Босна.

Въоръженият конфликт отне живота на 100 000 души и остави без домове 2,2 млн. души между 1992 и 1995 г.

Делото срещу 70-годишния бивш генерал започна в сряда с встъпителна пледоария на обвинението, която приключи в четвъртък. Първият свидетел на обвинението трябваше да бъде изслушан на 29 май.

#Ратко Младич #Трибунал #Хага #Босна #геноцид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници