Интер обявява официално Де Бур за треньор

Интер обявява официално Де Бур за треньор
Източник: btvnovinite.bg
A A+ A++ A

 

Бившият наставник на Аякс Франк де Бур бе назначен за треньор на Интер и ще бъде представен официално на пресконференция днес следобед, съобщиха от ломбардския клуб. Специалистът е сложил подписа си под контракт за три години и след представянето си за първи път ще проведе тренировка с отбора, съобщи БГНЕС.

Според медиите заплатата му ще бъде между 1,5 и 2 млн. евро на сезон. Кристиан Киву, бивш играч на Интер, ще бъде един от асистентите на холандеца.

Де Бур работи пет и половина сезона в Аякс и спечели с тима четири титли в холандското първенство, но след края на миналия шампионат реши да се оттегли. В последната кампания Аякс претърпя провал в битката за титлата, като бе изпреварен от ПСВ Айндховен в последния кръг.

Де Бур заменя Роберто Манчини, който имаше разногласия с новите собственици и не прие да продължи контракта си до 2019 г. заради неприемливите условия за него. Двете страни имаха различни възгледи и за трансферната политика. Миналият сезон Интер финишира на четвърто място в Серия А и ще пропусне тазгодишното издание на Шампионската лига. Отборът се представи неубедително и в предсезонните контроли, записвайки четири поражения в седем мача, в това число разгроми от Байерн Мюнхен (1:4) и Тотнъм (1:6). Интер стартира новия сезон в Серия А с двубой срещу Киево на 21 август.

#Франк Де Бур #Интер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници