Глобиха „Дойче Банк“ за разпространяване на секретни данни

Глобиха „Дойче Банк“ за разпространяване на секретни данни
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

 

САЩ глобиха най-голямата германска финансова институция „Дойче Банк“ с 12,5 милиона долара. Това съобщи Агенцията за регулиране на финансовите услуги (FINRA), цитирана от БГНЕС.

Глобата е наложена заради несанкционирано разпространяване на тайни сведения за състояние на пазара сред служители на банката.

„Дойче Банк“ е обвинена за отсъствието на контрол по отношение на конфиденциалните данни, които са се предавали през банковата вътрешна система за комуникации Squawk Box. По данни на FINRA въпреки забраните „Дойче Банк“ не е обръщала внимание на факта, че тази информация също така е попадала и при тези служители, които нямат официален достъп до подобен вид информация. В същото време от FINRA не са успели да установят със сигурност дали е имало злоупотреба с тези данни от страна на служители на банката.

От банката са обещали на надзорните органи, че механизмът на системата ще бъде променен така, че законите на САЩ да не се нарушават. По-рано най-голямата германска банка вече многократно е била глобявана в САЩ за различни нарушения. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници