Тръмп предложи радикално намаляване на данъците

Тръмп предложи радикално намаляване на данъците
A A+ A++ A

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп ще обяви в програмната си реч по икономическите въпроси, че ще предложи радикално намаляване на данъците за бизнеса и физическите лица, предаде агенция Ройтерс, която разполага с извадки от изказването му, съобщи БГНЕС.

По-конкретно, Тръмп ще предложи съкращаване на максималната ставка на данъка върху печалбата от 35% на 15%. За физически лица Тръмп предлага рязко съкращаване на пропорционалната скала на подоходното облагане – тя се свива в 3 категории (10%, 20%, 25%).

Освен това, Тръмп ще предложи отпадане на данъка върху наследството, който силно затруднява прехвърлянето на големи състояния от родители на деца.

Накрая, Тръмп възнамерява да освободи от данъци разходи, свързани с възпитанието на децата.

Идеята е, че сериозното намаляване ще повиши събираемостта, ще се увеличат приходите в бюджета на всички равнища и през следващите 40 години ще достигнат 6 трилиона долара.

Очаква се акцент в речта на Тръмп да е възраждането на промишлеността в САЩ – кандидат президентът ще говори в Детройт – град, който от десетилетия страда от свиването на производството на автомобили, от намаляване на населението и от престъпност.

Икономиката се смята за силна страна на Доналд Тръмп. През последната седмица рейтингът му спадна на фона на поредица от скандали, свързани с негови изказвания. 

 

#Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници