Научно доказано: Ергените имат по - позитивно отношение към живота

Научно доказано: Ергените имат по - позитивно отношение към живота
A A+ A++ A

Ергените имат по-позитивна настройка към живота. Те са по-свързани със семействата си, с колегите си и със съседите. В същото време женените двойки имат тенденция да се капсулират. До тези изводи стигна д-р Бела Де Пауло от университета Санта Барбара в Калифорния.

Нейният екип изследвал задълбочено в продължение на 30 години 814 женени и неженени американски граждани. Хората, които не били свързани с брачните окови, били с високо чувство за устременост и непрекъснато искали да се усъвършенстват като личности. И това при положение, че самотните сърца са много по - малко облагодетелствани от женените двойки, които се радват на данъчни облекчения и на покровителството на редица закони.

"Учудващо е колко добре се справят хората без брачни ангажименти", отбелязва д-р Де Пауло. Тя припомня, че повечето изследвания, в които се твърди, че задомените партньори са по-щастливи от останалите, се базират "не на науката, а по-скоро на идеологията".

Все повече самотните хора избягват сватбите, защото твърдо желаят да останат неангажирани. Този начин на живот за тях е най-интересният, най-автентичният и най-смисленият.

Според американската психоложка самотата има своите предимства, които дълго време са били отричани поради предразсъдъци срещу ергените.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници