Две държави спасяват дива слоница от наводнение

Две държави спасяват дива слоница от наводнение
A A+ A++ A

Двете държави - Бангладеш и Индия, участват в мащабна спасителна операция за спасяване на дива слоница, която наводнения отделиха от стадото и отнесоха през границата.

Трима горски стражари ще огледат засегната от наводненията област в северен Бангладеш, за да преценят как да помогнат на животното, което водата завлече преди месец.

Ветеринарен лекар, изпратен на място от бангладешките власти, съобщи, че женският слон тежи към 4 тона, но е прекалено слаб и изтощен.

Лекарят посочи, че през последния месец слоницата е била носена от реката Брахмапутра, но е успявала да излиза на брега и да се храни с ориз, захарна тръстика и банани.

Представител на горското стопанство съобщи, че хиляди селяни с лодки следват слоницата, която вече се е отдалечила на 100 километра от местообитанието си.

Екип от горски стражари, полицаи и ветеринари се опитват да намерят решение, но работата им се усложнява от последиците от наводненията.

Целта е слоницата да бъде изведена на по-високо място и евентуално да бъде упоена.

Всяка година по време на мусонните дъждове в Индия, Непал и Бангладеш от наводнения и свличания на земни маси умират десетки хора. През 2016 година в индийските щати Асам и Бихар вече са загинали 96 души. /АФП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници