На борда на претърпелия инцидент самолет на "Емирейтс" е имало хора от 20 националности

На борда на претърпелия инцидент самолет на "Емирейтс" е имало хора от 20 националности
A A+ A++ A

Авиокомпания "Емирейтс" заяви, че на борда на самолета Боинг 777, претърпял днес инцидент при кацане на главното летище в Дубай, е имало пътници и членове на екипажа от 20 страни, но най-многобройни са индийците.

По данни на авиопревозвача на борда имало общо 300 души, от тях 226 граждани на Индия, 24 британци и 11 поданици на Обединените арабски емирства. По шестима са гражданите на САЩ и Саудитска Арабия, петима пътници са от Турция, а четирима - от Ирландия. По двама са пътниците от Австралия, Бразилия, Германия, Малайзия и Тайланд, а по един - от Хърватия, Египет, Босна и Херцеговина, Ливан, Филипините, Южна Африка, Швейцария и Тунис.

Посланикът на Индия в ОАЕ, съобщи, че на летището са изпратени индийски дипломати, които са разговаряли с пътниците. По думите му много от тях са в шок, а един член на екипажа е откаран в болница за лечение.

Минути преди аварийното кацане на летището в Дубай пилотът предупредил пътниците, като съобщил че има проблем с колесника. По думите на пасажери кабинният персонал отворил всички аварийни изходи на самолета и всичките 300 души на борда били евакуирани в рамките на броени минути след кацането.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници