Сръбски генерал по границата с България заради мигрантите

Сръбски генерал по границата с България заради мигрантите
A A+ A++ A

Началникът на Генералния щаб /ГЩ/ на сръбската армия генерал Любиша Дикович посети съвместното командване в град Ниш на военно-полицейските екипи, които патрулират по българската граница и тази с Република Македония. Екипите имат за цел да спрат нелегалните мигранти, които се опитват да влязат на сръбска земя.

Ръководителят на съвместните екипи генерал-майор Велимир Глишович информира началника на Генералния щаб за досегашната дейност в борбата срещу нелегалната миграция и трафикантите на хора. Генерал Глишович описа подробно и условията, в които работят съвместните екипи по границата с България.

"Освен армията и полицията няма кой друг да изпълнява толкова добре, професионално и отговорно тези задачи. Така е днес, така ще бъде и в бъдеще, когато Сърбия има нужда", каза от своя страна Дикович и добави: "Работата на съвместните екипи от държавно значение. Много се радвам, че за кратко време успяхте да се организирате и да гарантирате охраната на държавната граница срещу нелегалното влизане на мигранти на наша територия."

Дикович бе придружаван от командващия Сухопътните войски генерал-полковник Милослав Симович. Припомняме ви, че смесените екипи бяха създадени със специално решение на сръбското правителство на 19 юли, а три дни по-късно те започнаха да патрулират границите с България и Македония с цел да спрат незаконните мигранти.

Преди три дни вътрешният министър Небойша Стефанович предупреди, че "Сърбия няма да се превръща в приемен център за мигранти, които нито една европейска държава не иска да приеме". Стефанович съобщи, че само за няколко дни около 700 души са се опитали да преминат нелегално държавната граница, но са били върнати обратно. Те са били посрещнати от смесените военнополицейски екипи. /БГНЕС

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници