Шампионките от "Марица" започнаха подготовка за новия сезон с нов капитан

Шампионките от "Марица" започнаха подготовка за новия сезон с нов капитан
A A+ A++ A

Женският отбор по волейбол на "Марица" (Пловдив) се събра тази сутрин в зала "Лаута" за началото на своята подготовка за новия сезон, в който, освен защита на шампионската титла на България, на жълто-сините предстои и историческо първо участие в Шампионската лига на Европа.

Стана ясно, че, освен бременната Таня Събкова (вече Петкова), сезона по същата причина ще пропусне и досегашния капитан на Марица Ана Радичева. Така треньорският щаб на шампионките вече е в очакване на двойна радост, тъй като и старши-треньорът Иван Петков, и неговият помощник Иван Радичев се стягат в близко време да сменят пелени и да друсат бебешки колички.

Нов капитан ще поведе пловдивчанки на нов шампионски поход и съвсем логично това е най-опитната състезателка на отбора Радосвета Тенева. В тренировката се включиха и новите попълнения на тим Габриела Цветанова и Кристина Чешляр. Селекцията на "Марица" обаче все още не е финализирана и се търсят нови попълнения.

Освен състезателките, които със сигурност ще играят за жълто-сините през предстоящия сезон, с отбора тренират и такива, които евентуално ще подсилят състава на "Раковски" (Димитровград).

В заниманието не участваха състезателките, ангажирани с различните национални гарнитури, но пък към тренировката се присъединиха Марина Ковачева, за която тепърва ще се уточнява къде ще продължи кариерата си, както и волейболистката на "ЦСКА" (София) – пловдивчанката Симона Димитрова. /БГНЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници