Меркел обеща да накаже терористите и да се справи с мигрантската вълна

Меркел обеща да накаже терористите и да се справи с мигрантската вълна
БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството на Германия ще направи всичко, за да проследи и привлече към отговорност организаторите на атентатите неотдавна в Европа и Германия. Това заяви германската канцлерка Ангела Меркел на пресконференция, посветена на външната и вътрешната политика а страната, предаде ТАСС.

По думите й властите ще обсъдят въпроса къде може да се въведат допълнителни мерки за сигурност. "Нуждаем се от подобряване на системата за предупрегединя на опасностите, свързани с радикализацията, посочи тя.

Терористите „сеят страх и омраза между културите и религиите. Не приемаме това“, посочи канцлерът и добавяйки, че цивилизационното общество трябва да защитава своите ценности, своя морал. Германия ще се справи с мигрантската криза, въпреки последните терористични актове в страната и Европа, заяви още Меркел.

През август миналата година, когато бе кулминацията на мигрантската вълна, тя произнесе фраза, която стана нарицателна: „Ние ще се справим с това“. "Днес, както и тогава, аз съм убедена, че ще може да се справим с тази историческа задача – става дума за предизвикателство от исторически мащаб в по време на глобализацията. Ще се справим с това. И през изминалите 11 месеца ние вече направихме твърде много", изтъкна ръководителката на германското правителство.

През изминалата седмица в страната имаше терористични прояви, извършени от бежанци. Меркел си прекъсна отпуската, за да говори пред медиите на фона на тези нападения. Тя обаче отклони въпроса дали отново ще се кандидатира за канцлер.

Турция трябва да спазва "принципа на съразмерност" след опита за преврат, отговорът спрямо превратаджиите трябва да бъде адекватен, настоя още германският канцлер. „В една правова държава има принцип на съразмерността, този принцип трябва да се спазва при всички обстоятелства“, изтъкна тя. По думите й този принцип може би „не винаги стои в центъра и аз говорих за това с турския президент Реджеп Ердоган“. Това е важно с оглед на факта,че в Германия живея три милиона души с турски корени, поясни канцлерът.


#Меркел #терористи #мигрантска вълна #Турция #Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай