Amnesty International се опасява за насилие над затворниците в Турция

Amnesty International се опасява за насилие над затворниците в Турция
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Международната правозащитна организация Amnesty Internationalсъобщи, че разполага с достоверни свидетелства за това, че задържаните след опита за преврат в Турция, намиращи се в официални и неофициални центрове за задържане под стража, са подложени на различни видове злоупотреба, включително побой и изнасилвания, предава РИА Новости.

В заявление на организацията, поместено на нейния уебсайт, се призовава независими наблюдатели да бъдат допуснати до задържаните във всички места за задържан, сред които полицейски управления, спортни центрове и съдебни сгради.

Amnesty International отбелязва, че е получила сведения за това, че турската полиция в Анкара и Истанбул държи задържаните в стресови условия в продължение на 48 часа, лишавайки ги от хора, вода и медицинска помощ, а също така обиждайки и заплашвайки ги.

„Съобщенията за злоупотреба, включително побой и изнасилвания, по време на скорошните задържания под стража предизвикват сериозно безпокойство, особено като се отчитат мащабите на арестите, които бяха извършени миналата седмица. Зловещите подробности, който сме документирали, са само кратък обзор на злоупотребите, които вероятно се извършват в местата за задържане“, заяви директорът на правозащитната организация за Европа и Централна Азия Джон Далхаузен.

#Amnesty International #НПО #Турция #насилие #затворници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници