Гръмотевица върна самолета на Оланд в Париж

Гръмотевица върна самолета на Оланд в Париж
Самолетът на държавния глава, който по-рано официално встъпи в длъжност, се завърна във Франция, малко след като излетя за Германия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гръмотевична буря едва не осуети дългоочакваното посещение на новия президент на Франция Франсоа Оланд при германския канцлер Ангела Меркел вечерта във вторник.

Самолетът на държавния глава, който по-рано официално встъпи в длъжност, се завърна във Франция, малко след като излетя за Германия, съобщи Министерството на отбраната, цитирано от АФП и БГНЕС.

Малко след като е излетял от Париж към Берлин, самолетът бил ударен от светкавица, съобщи „Ройтерс", позовавайки се на анонимен източник.

Самолетът е кацнал обратно във френската столица, където Франсоа Оланд се е качил на друг самолет и отново е излетял към Германия.

Оланд и Меркел ще обсъждат ключови въпроси за бъдещето на Европейския съюз и еврозоната.

Визията за изход от кризата формира главната разделителна линия между Германия и Франция, чието партньорство е двигател на Европейската общност.

Докато германският канцлер Ангела Меркел настоява за консервативна политика на ограничения, новият президент на Франция Франсоа Оланд залага на икономика на растежа и новите работни места.

Франсоа Оланд настоява да се преразгледа сключения през февруари Европейски фискален пакт и да се трансформира в Европейски пакт за растеж и заетост. Ангела Меркел обаче беше категорична, че преразглеждането е невъзможно.

#Франсоа Оланд #Ангела Меркел #Франция #Германия #Европейски пакт за растеж и заетост #буря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници