Йълдъръм предупреди за възможни провокации след неуспешния преврат

Йълдъръм предупреди за възможни провокации след неуспешния преврат
БГНЕС
A A+ A++ A

Турският премиер Бинали Йълдъръм предупреди, че са възможни провокации след неуспешния опит за преврат миналата седмица, призовавайки гражданите да не се поддават на тях. „Ние сме длъжни да бъдем много внимателни. Възможно е да се появят провокатори, които искат да се възползват от обстоятелствата, за да подкопаят стабилността в страната“, заяви той.

В свое изказване министър-председателят предупреди също, че не трябва да има изблици на отмъщение срещу извършителите. „Никой не може да изпитва чувство за отмъщение. Това е неприемливо в едно държавно правителство, ръководено от закона“, каза той. Въпреки това премиерът обеща всеки, който е нарушил закона, да бъде наказан. От извършването на атентата в нощта на петък срещу събота досега са арестувани хиляди държавни служители, в това число полицаи и военни, а други хиляди са отстранени от работа.

Изказването на Йълдъръм идва след среща с лидера на опозиционната Републиканска народна партия (РНП) Кемал Киличдароглу. Всички опозиционни партии в Турция застанаха зад законно избраната власт по време на преврата, за който Анкара обвинява турският духовник, живеещ в САЩ, Фетуллах Гюлен.

#Йълдъръм #преврат #отмъщение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници