„Ислямска държава“ припозна нападателя от влака в Германия, бил боец на групировката

„Ислямска държава“ припозна нападателя от влака в Германия, бил боец на групировката
БГНЕС
A A+ A++ A

Афганистанския бежанец, който извърши нападение с брадва и нож в Германия, е бил един от бойците на "Ислямска държава". Това обявиха от джихадистката групировка чрез свързаната с нея информационна агенция „Амак“ , предаде AFP.

„Извършителя на нападението в Германия бе един от бойците на „Ислямска държава“, пише в съобщението на „Амак“.

 Въоръжен с нож и брадва младеж връхлетя късно снощи във влак в южна Германия и рани няколко пътници. Днес германската полиция съобщи, че е установила самоличността на нападателя. Това е 17-годишен афганистански мигрант, търсещ убежище в Германия. Нападението „вероятно е терористична атака“, каза говорител на регионалното министерство на вътрешните работи.

„Много вероятно е да се касае за ислямистки атентат“, каза той, подчертавайки, че мъжът е извършил нападението с викове „Аллах е велик“. Според информациите трима души са тежко ранени, а няколко други са по-леко пострадали.

По-рано властите в Бавария, където стана нападението, съобщиха, че в стаята на 17-годишния нападател е било открито ръчно нарисувано знаме на групировката. Момчето е пристигнало в Германия като бежанец без родители и известно време е живеел в център за настаняване, след което е бил преместен при приемно семейство.

При опит да избяга от мястото на инцидента полицията застреля нападателя. При извършване на нападението извършителят крещял „Аллах е велик“.

По-рано властите в Бавария, където стана нападението, съобщиха, че в стаята на 17-годишния нападател е било открито ръчно нарисувано знаме на групировката. Момчето е пристигнало в Германия като бежанец без родители и известно време е живеел в център за настаняване, след което е бил преместен при приемно семейство. При опит да избяга от мястото на инцидента полицията застреля нападателя. При извършване на нападението извършителят крещял „Аллах е велик“.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/sviat/evropa/4445789/

#"Ислямска държава"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници