Каракачанов: Българската граница е под контрол, истинската цел на Сърбия е да спре евентуална мигрантска вълна от Турция

Каракачанов: Българската граница е под контрол, истинската цел на Сърбия е да спре евентуална мигрантска вълна от Турция
Красимир Каракачанов / БГНЕС
A A+ A++ A

Истината е, че българската граница е непропусклива. Това каза народният представител от ПГ на Патриотичния фронт и член на Комисията по отбрана в Народното събрание Красимир Каракачанов във връзка с разполагането на сръбски войски по границата с България в предаването „Тази сутрин” по БТВ.

„Ние бяхме вторите след Гърция, които изградихме заградно съоръжение, така наречената ограда по българо-турската граница. Това беше една от заслугите на ПФ”, посочи той. „Най-лесно е да обвиниш България, в Сърбия това е практика вече 100 години. Ако стане нещо - България е виновна”, коментира народният представител и допълни, че през границата ни с Турция не минават повече от 50 души. „Минават някакви хора, но те не отиват в Сърбия, за да пият сливова ракия, а продължават за Германия, но тези хора са десетократно, стократно по-малко отколкото минаваха миналата година през Македония за Сърбия”, обясни Красимир Каракачанов.

„Сърбия взема предпазни мерки, засилва охраната на границата, ако от Турция тръгне вълна и залее България, да бъдат спрени на българо-сръбската граница. Това е истинската цел на сърбите, всичко останало е завоалиране”, уточни той. „Както видяхте от изказването на министър-председателя охраната по границата е засилена, включително и с допълнителни военни. Армията допълнително е изпратила хора, които да охраняват границата”, посочи Каракачанов. По думите му България е първата гранична държава и подобни планове са разработени още миналата година, когато е била огромната вълна от мигранти.

„Въпросът е доколко политическото ръководство на България, правителството ще има кураж да разпореди твърд отпор, ако тръгне подобна вълна”, коментира Красимир Каракачанов. „Ако тръгне подобна вълна, каквато беше миналата година през Гърция и Македония за Сърбия, българските гранични полицаи и военни трябва да имат ясна и категорична заповед. Никакво пропускане на нелегално преминаване на границата, включително и използване на сила”, каза още той.

#Каракачанов #Сърбия #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници