1,4 млн. лв. ще ни струва летенето на депутатите по света

1,4 млн. лв. ще ни струва летенето на депутатите по света
БГНЕС
A A+ A++ A

Народното събрание обяви обществена поръчка за самолетен превоз на пътници и багаж, предаде БГНЕС. Стойността на услугата е до 1 400 000 лв.

Разходите ще покриват самолетни билети при служебни командировки на народните представители и администрацията на парламента, става ясно още от заданието на обществената поръчка. Срокът за подаване на оферти е 18 август, а сумата ще покрие разходите за самолетни билети по света за 24 месеца, т.е. до края на редовния мандат на този състав на Народното събрание.

При пътуване в чужбина, депутатите ползват предимно граждански полети. Единствено при официални визити на председателя на Народното събрание и съпровождащата го делегация се ползва и правителствения самолет, управляван от “Авиоотряд 28”.

Участниците в процедурата трябва да са регистрирани като туристически агент или туроператор и да имат минимум трима служители, които приоритетно да обслужват нуждите на Народното събрание. Критерият за избор на изпълнител на услугата е свързан с най-ниски разходи.

#обществена поръчка #народни представители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници