Неизвестни атакуват полицейски обекти в Казахстан

Неизвестни атакуват полицейски обекти в Казахстан
В Алмати се провежда антитерористична операция / БГНЕС
A A+ A++ A

Неизвестни извършители са нападнали обекти на полицията и Комитета по национална сигурност в икономическата столица на Казахстан – Алмати. „Предупреждението за терористична опасност беше увеличено до най-високото ниво в Алмати след нападения от неизвестни срещу полицейска станция и департамента на Комитета по национална сигурност“, се посочва в изявление, предават ТАСС и АФП.

Световните агенции съобщават за двама загинали представители на правоохранителните сили. По-рано беше съобщено, че мъж с азиатска външност, облечен в черно, е открил огън с автомат по полицаи в близост до Департамента по вътрешни работи в Алмати. Той също така е направил неуспешен опит да спре превозно средство, след което е побягнал по улицата, продължавайки да стреля.

В момента в града се провежда антитерористична операция, съобщиха от Департамента по вътрешни работи. „На територията на град Алмати е обявено провеждането на антитерористична операция“, посочват от ведомството. Във връзка с това властите призовават жителите на града да не напускат домовете си и да избягват места със струпване на много хора. Няколко района на града са отцепени от полицията.

#Казахстан #Алмати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници