Радан Кънев бе преизбран за лидер на ДСБ за втори и последен път

Радан Кънев бе преизбран за лидер на ДСБ за втори и последен път
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Почти единодушно националното събрание на ДСБ преизбра председателя си Радан Кънев. Гласувалите "против" и въздържалите се, бяха единици, сред присъстващите в залата 519 делегати.

Кънев бе единственият претендент, само шегаджия от залата извика името на основателя на ДСБ Иван Костов. Според устава на ДСБ председателят има право на два поредни мандата.

Заместници на Кънев остават депутатът Атанас Атанасов и евродепутатът Светослав Малинов. Радан Кънев предложи за трети свой заместник Димитър Сяров, който беше областен управител на Сливен преди партията да излезе в опозиция, след което подаде оставката си.

Членове на националното ръководство станаха общинският съветник в София Марта Георгиева, депутатът Борис Станимиров и Катя Панева. Бившите заместник -областни областни управители на Бургас - Цветомир Петков и на Смолян Зарко Маринов, проф. Велизар Павлов от Русе, Людмила Илиева от Горна Оряховица, председателят на предизборния щаб Стоил Яков, също станаха членове на ръководството. По право в списъка влизат председателите на най-големите организации в София- Вили Лилков, Пловдив - Йордан Иванов и на Варна – Васил Василев.

"В момента в който един лидер реши, че незаменим, той е излишен", каза Кънев преди гласуването. Той добави, че не иска 4 годишен мандат тъй като в българската политика ще се случат твърде много неща. Кънев акцентира върху предстоящите президентски избори и напомни, че президентът има огромна роля във външната политика в период на кризи и в криза която е бълагрска – правосъдието. Българската левица, която е изразител на статуквото и мафията, и води погрешна и предателска външна политика, има шанс да спечели изборите, смята Кънев. Той напомни, че ГЕРБ два пъти не прие протегнатата ръка от РБ за общ кандидат. Според него това означава, че управляващите не търсят гарант за съдебната система, а търсят президент който да даде простор на българското еднолично управление.

"Тази арогантност и обидно отношение рефлектира върху десния избирател. Защо да гласува за по-малкото зло? Най-големият риск пред България остава ляв президент. Трябва да проявим силен ангажимент. Трябва да направим така, че на втори тур да няма ляв кандидат за президент. Трябва да изхвърлим от политиката българската левица", каза Кънев.

 

#Национално събрание #ДСБ #лидер #Радан Кънев #Атанас Атанасов #Светослав Малинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"