Корнелия Нинова: Борисов изчаква нашия кандидат-президент, за да се нагоди към него

Корнелия Нинова: Борисов изчаква нашия кандидат-президент, за да се нагоди към него
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В БСП е коментирано да бъде искан вот на недоверие към правителството за провал в политиката по сигурността, съобщи председателят на партията Корнелия Нинова пред Би Ти Ви. Тя обаче изрично изтъкна, че "не е сега времето за това" и посочи, че предвид последните събития – атентата в Ница и опита за военен преврат в Турция, подобна стъпка не е удачна.

Нинова нападна премиера Бойко Борисов за това, че е непоследователен и посочи, че в момента излъчвал несигурност и неувереност. "Да кажеш лидерска битка, тръгваш на лидерска битка", заяви Нинова. Заявката на Борисов, че няма да се кандидатира за президентския вот, тя коментира така: "Той изчаква нашия кандидат, за да се нагодят към него. Това излъчва несигурност, неувереност." Лидерът на БСП заяви, че я вбесявало това, че премиерът "е непоследователен, че лъже и манипулира популистки".

След това Нинова обясни, че тя самата нямало да се кандидатира за президент по две причини. Едната била, че не може да остави у никого впечатлението, че е използвала конгреса на БСП, на който бе избрана за лидер, за трамплин в кариерата. Втората – за да изпълни поставените от партийния форум задачи.

"След президентските избори, които ние ще спечелим, ще има предсрочни парламентарни избори", каза още Нинова.

#БСП #Корнелия Нинова #кандидат за президент #Бойко Борисов #лидер #избори #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »