Нападателят на Багата остава за постоянно в ареста

Нападателят на Багата остава за постоянно в ареста
Дъмпела, който бе задържан за побоя, поиска от Софийския апелативен съд по-лека мярка за неотклонение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Даниел Стефанов–Дъмпела, обвинен в опит за убийство на Благой Иванов–Багата, остава окончателно в ареста, реши Софийският апелативен съд.

25-годишният Благой Иванов–Багата бе намушкан с нож в столично заведение рано сутринта на 26 февруари. Инцидентът стана на улица „Граф Игнатиев“ 12 в бар „Айс“. Благой Иванов е ММА боец, както и състезател по самбо.

Дъмпела, който бе задържан за побоя, поиска от Софийския апелативен съд по-лека мярка за неотклонение. Магистратите обаче прецениха, че има достатъчно данни, че той е намушкал Багата в гърдите и така се е опитал да го убие.

Експертиза сочи, че ако не е била своевременната намеса на лекарите в „Пирогов“, то със сигурност Багата е щял да умре. Месеци по-късно състоянието му все още е тежко.

За да се мотивира, съдът се позова на свидетелски показания и протоколи за оглед. Така според едни свидетели той се похвалил, че намушкал Багата, но според други не.

Даниел Стефанов дал обяснения, в които разказва как се е скарал с Благой Иванов и как се е стигнало до боя, но не признава да го е намушкал с нож. Никой от свидетелите, които са били близо до инцидента, не посочват друг извършител.

Напротив, много от тях казват, че Дъмпела и Багата са били близо един до друг, когато е започнало сбиването.

Апелативният съд прецени, че има опасност Дъмпела да извърши и друго престъпление, ако е с по-лека мярка. Съдът се позова на обремененото му съдебно минало, за да направи този извод.

#опит за убийство #Софийски апелативен съд #арест #Багата #Благой Иванов #Благой Иванов–Багата #Дъмпела #Даниел Стефанов #Даниел Стефанов–Дъмпела

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници