Асад не вярва Русия да сключи зад гърба му сделка със САЩ и да го отстранят

Асад не вярва Русия да сключи зад гърба му сделка със САЩ и да го отстранят
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийският президент Башар ал Асад изразява съмнение пред американския телевизионен канал Ен Би Си, че Русия може да сключи политическа сделка със САЩ за отстраняването му от власт. В откъси от изявленията му, цитирани от ТАСС, той изтъква ролята на Русия в усилията да бъде променен ходът на конфликта в неговата страна.

Изявлението идва в момент, когато държавният секретар на САЩ Джон Кери е на двудневно посещение в Русия. Сирия ще бъде една от темите на разговорите му с президента Владимир Путин и с руския външен министър Сергей Лавров.

Според извадките, цитирани от БТА, Асад казва в интервюто, че "ще влезе в историята като човек, който е защитавал страната си от тероризъм и интервенция, който е запазил нейния суверенитет и териториална цялост".

"Когато защитаваш страната си от терористи и убиваш терористи, когато побеждаваш терористи, ти не си жесток. Ти си патриот", отбелязва той.

А на реплика, че ръцете му са "изцапани с кръв", Асад отговаря: "Ако докторът прави разрез на главата заради гангрена, за да спаси пациента, не казват, че е жесток. Той прави това, за да спаси тялото".

#президент #Башар Асад #Владимир Путин #държавен секрета на САЩ #Джон Кери #Сергей Лавров #терористи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници