Планът на Тръмп за депортация на нелегални ще струва 26 млрд. долара на Ню Йорк

Планът на Тръмп за депортация на нелегални ще струва 26 млрд. долара на Ню Йорк
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Планът на кандидата на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп за депортация на нелегални имигранти ще струва на Ню Йорк 23-26 млрд. долара. В национален план това би струвало 400-600 млрд. долара. Икономиката нa града би пострадала сериозно, ако това предложение стана факт.

Това заяви говорител на местните власти, цитиран от "Гардиън". Изданието отбелязва обаче, че тя е поддръжник на кандидата на демократите Хилъри Клинтън. Също така нейният произход е от Пуерто Рико и е работила за правата на имигрантите.

След заявеното желание на Тръмп да се приложат драстични мерки срещу нелегалните имигранти и мюсюлманите, икономистите в градската управа на Ню Йорк са пресметнали колко би струвало това, ако стане реалност.

Ню Йорк ще загуби около 800 млн. от щатски и местни данъци, 340 000 работни места, както и над 1 млрд долара постъпления от туристи от Близкия изток, които ежегодно посещават Ню Йорк. Ксенофобската и расистка кампания на Тръмп ще ни лиши от всичко това, настоя тя.

Кандидатът на демократите Хилъри Клинтън за пореден път нападна на свое събитие от кампанията си Доналд Тръмп. Тя призова за спокойствие и единство в страната след последните сблъсъци на расистка основа. Бившият държавен секретар обвини съперника си за Белия дом, че разделя обществото, настройва американци срещу американци, а страната няма нужда от такъв държавен глава.

#кандидат за президент #САЩ #Доналд Тръмп #Ню Йоирк #мигранти #работни места #данъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници