Новите бюджетни телефони на Nokia дават и достъп до интернет

Новите бюджетни телефони на Nokia дават и достъп до интернет
A A+ A++ A

Не сме предполагали, че скоро ще видим телефон на Nokia на цена под 100 лв., който осигурява достъп до интернет, но финландската компания успя да ни изненада. Новата серия устройства следва стратегията за осигуряване на възможности за комуникация на "следващия милиард" потребители и за пръв път в толкова евтини устройства предлага не само сърфиране в интернет, но и вградена камера. В новата серия има 4 модела, като най-евтиният Nokia 110 ще струва 35 евро, а Nokia 112 ще се продава за 38 евро. Това са модели с 2 SIM карти, като те ще си имат и аналози, работещи с една карта - Nokia 111 и Nokia 113.

Устройствата включват браузъра на Nokia, който работи подобно на Opera Mini и компресира страниците, преди да ги изпрати към телефоните, което спестява до 90% от трафика. Директно основният екран има бързи връзки към Facebook и Twitter, а освен това в телефоните ще е заредено приложението eBuddy за допълнителни възможности за комуникация. Допълнителен софтуер ще може да се изтегли от Nokia Store. В допълнение, Nokia ще предложи и 40 безплатни игри от EA Games, включително Tetris, Bejeweled, Need for Speed: The Run, Monopoly Here & Now и SimCity Deluxe.

По отношение на хардуерните възможности откриваме 1,8" дисплей, VGA камера, слот за microSD карта (до 32GB), FM радио и дори Bluetooth. Батерията стига за 10 часа разговори или за почти месец работа в стендбай режим. Nokia 110 и 112, които работят с две SIM карти, ще предлагат и възможност и за бърза смяна на едната карта. Nokia 110 и 111 ще се продават от второто тримесечие, а 112 и 113 ще дойдат през третото. Nokia 113 ще е достъпeн единствено в Европа и Евразия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници