Джон Кери ще предложи на Путин да удрят заедно от въздуха в Сирия

Джон Кери ще предложи на Путин да удрят заедно от въздуха в Сирия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Администрацията на президента Обама ще предложи координирани въздушни удари на Русия срещу „Ислямска държава“ в Сирия, пише вестник The Washington Post, цитиран от Фокус.

Държавният секретар Джон Кери, който заяви миналия месец, че постигането на „разбирателство“ с Русия е „най-важното нещо“ за прогрес в Сирия, планира да предложи сделката, когато се срещне с президента на Русия Владимир Путин в Москва в четвъртък.

Предложението на САЩ, което все още не е оповестено публично, призовава за създаването на съвместна група с Русия, посредством която двете държави ще споделят разузнавателна и оперативна информация относно местонахождението на целите на „Джабхан ан-Нусра“ и ще синхронизират своите независими действия срещу „Ислямска държава“.

Веднъж след като целите на „ан-Нусра“ са набелязани и е постигнато съгласие относно тях, двете страни ще трябва да потърсят начин да „премахнат противоречията“ в своите въздушни операции.

В замяна, Москва трябва да използва влиянието си за да приземи сирийските ВВС, ограничавайки техните операции до небойни хуманитарни и медико-евакуационни мисии. След това САЩ и Русия трябва да се отдадат на намирането на политическо решение на Сирийската гражданска война.

#президент #Барак Обама #администрации #Джон Кери #Владимир Путин #Сирия #Джебхад ан-Нусра #въздушни удари #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници