Пуснаха Ембака от ареста

Пуснаха Ембака от ареста
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Емил Първанов - Ембака ще бъде освободен от ареста, а мярката му заменена с подписка. Това реши на заседание Софийският апелативен съд, предаде репортер на Канал 3. Причината е, че обвинението, което има Ембака по член 115 от Наказателния кодекс, не позволява той да стои в ареста повече от 8 месеца.

Този срок е изтекъл на 8 юли и така излиза, че 4 дни Ембака бил задържан незаконно. На 7 юли прокуратурата поиска на него да му бъде повдигнато ново обвинение за умишлено убийство, за което законът предвижда година и половина мярка "задържане под стража".

Ембака е обвинен в убийството на Николай Чивиев. Драмата се разигра на магистрала "Струма" през лятото на миналата година.

През ноември 2015 г. Ембака се предаде сам след 6-месечно бягство от закона. Тогава извършителят на тежкото криминално деяние се яви в полицията в Благоевград със свой защитник.

На 26 юни насред новостроящия се 4-и ЛОТ на пътя за Гърция Първанов е умъртвил по особено жесток начин Николай Чивиев, който е изпълнявал служебните си задължения към строителна фирма. Ембака е с повдигнато обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс за умишлено убийство.

Заради тежкото криминално деяние и това, че се укриваше дълго време от органите на реда, Първанов може да получи наказание до 20 години затвор.

#Емил Първанов-Ембака #арест #обвинение #умишлено убийство #магистрала "Струма"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници