Погребаха 127 жертви на клането в Сребреница 21 години след трагедията

Погребаха 127 жертви на клането в Сребреница 21 години след трагедията
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двадесет и една години след като са били убити по време на клането в Сребреница – най-тежкото масово избиване на хора от края на Втората световна война насам, 127 от загиналите най-накрая бяха погребани.

Най-младият сред погребаните днес е Авдижа Мемич, който е на 14 години, когато сръбски сили избиват 8000 мюсюлмани в босненския град Сребреница през юли 1995 г. - пет месеца преди края на войната в Босна.

Най-възрастният е 77-годишният Мустафа Хаджович. Ковчезите, в които лежат последните идентифицирани от масовите гробове, където телата на убитите са събирани, бяха положени в мемориалния парк за жертвите на Сребреница след служба, на която присъстваха над 10 000 души, съобщава БГНЕС.

Ковчезите, в които лежат последните идентифицирани от масовите гробове, където телата на убитите са събирани, бяха положени в мемориалния па

По данни на Босненския институт за изчезнали хора близо 6300 души са погребани в мемориалния парк, а други 230 души почиват в гробища из Босна. Все още не е известна самоличността на около 1500 души. 

#Босна и Херцеговина #погребение #клане #Сребреница #Втора световна война #мюсюлмани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници